Redigera bilder i mobilen

Kamerorna i våra telefoner utvecklas mest hela tiden. Det kommer ständigt ny teknologi som gör att vi kan ta bilder av mycket hög kvalitet genom att bara använda mobilen. Detta är otroligt bra för de som tycker om att fota till vardags, men inte orkar bära på en tung kamera vart man än ska. För tillverkarna av systemkameror är det ju däremot såklart en nackdel.

Nog för att mobilbilderna håller mycket hög kvalitet och standard, men även dessa kan vara i behov av lite redigering ibland. Det kanske var lite dåligt ljus när bilden togs eller så vill man bara förbättra färgerna en aning. Nästan oavsett vad man vill förändra rent ljus- och färgmässigt så går även det att lösa i mobilen. Det många inte vet är att man kan redigera bilderna direkt i telefonens eget bildbibliotek, så mycket går att korrigera helt utan externa appar.

Bara ytterst små förändringar kan göra stor skillnad i hur bilden uppfattas. En platt och lite färglös bild kan snabbt få nytt liv genom att bara öka kontrasten och mättnaden några steg. Var och en redigerar ju som de själva vill, men man bör kanske ändå även tänka på att redigera med måtta. Gör några små ändringar på många saker iställer för att förändra en sak jättemycket. Drar man upp t.ex. mättnaden till max för att få en färgstark bild kommer det inte se äkta ut längre. Lagom är bäst, även i bildredigering.